تیرآهن ها از محصولات پر کاربرد در ساختمان سازی و صنایع هستند و در برخی از پروژه های صنعتی از آنها استفاده می شود و وظیفه این تیرآهن ها تحمل بارهای ناشی از نیروهای مختلف می باشد که دارای شکل و مدل های مختلفی هستند
ساختار تیرآهن ها بر اساس فرم و طرحی که بر روی جان و بال های آنها وجود دارد به انواع مختلف تقسیم می شوند که ساختار تیرآهن های بال پهن شبیه به حرف H اچ است که به صورت دو خط عمودی حرفH که بال های تیرآهن است و خط اتصال وسط آن جان تیرآهن می باشد که به این نوع تیرآهن ها IPB هم گفته می شود.
تفاوت تیرآهن معمولی با تیرآهن بال پهن
ساختار تیرآهن های بال پهن دارای بال های بلندتر که باعث مقاومت تیرآهن ها در برابر خمش و تحمل بار می شود ولی تیرآهن های معمولی دارای بال های کوچکی هستند و تیرآهن های معمولی برای طول ۳۰ متر کاربرد دارند در حالی که تیرآهن های بال پهن تا طول ۱۰۰ متر هم می توان از آن استفاده کرد.
متریال استفاده شده در تیرآهن های بال پهن
ساختار تیرآهن های بال پهن از یک سری مواد خام تولید شده است که توسط فرایندهای متعددی تولید می شود و موادی که برای تولید این تیرآهن ها استفاده می شود از ورق های فولادی با گریدهای ST37-ST44 و ورق ST52 می باشد که ST44 از همه متداول تر و مرسوم تر است.
استانداردهای تیرآهن بال پهن
ساختار تیرآهن های بال پهن دارای استاندارد مخصوصی می باشد و برای تولید یک محصول باید کیفیت و طراحی آن مطابق یک استاندارد باشد و طبق آن استاندارد محصول قابل قبول خواهد بود و طراحی غیر استاندارد باعث به وجود آمدن اختلالات و مشکلات در عملکرد تیرآهن ها خواهد شد . بنابراین تیرآهن های بال پهن یا همان هاشH از استاندارد DIN1025 استفاده می شود.
مزایای تیرآهن های بال پهن
ساختار تیرآهن های بال پهن به صورتی است که امکان استفاده حداکثری از فضا را دارد و باعث بالا رفتن سرعت پروژه و استحکام پروژه می شود و کاهش در استفاده از مقاطع فولادی دیگر می شود و این نوع تیرآهن ها از نوع سنگین بوده و دارای ضخامت بیشتری می باشد و به علت داشتن طول های بلند کاربرد بیشتری دارد.
به دلیل مقاومت بالای جان هاش در برابر نیروهای برشی و خمشی کاربرد بسیاری نسبت به تیرآهن های دیگر دارند و به دلیل بزرگ بودن سطح مقطع آنها به عنوان ستون یا تکیه گاه عمودی هم می توان استفاده کرد و این باعث می شود که جوشکاری تیرآهن بال پهن راحت تر انجام می شود و به علت داشتن خواص مکانیکی هزینه و زمان ساخت و ساز صرفه جویی می شود و از دیگر مزایای این تیرآهن ها این است که تا طول ۱۰۰ متر مورد استفاده قرار می گیرند اما تیرآهن های معمولی تا ارتفاع ۳۰ متر کاربرد دارد.
کاربرد تیرآهن های بال پهن
تیرآهن های بال پهن طوری است که کاربردهای بسیاری دارد . این تیرآهن ها در ساختمان سازی ، ساختمان صنعتی مانند سوله ها ، انبارها ، سازه های دریایی ، سکوهای نفتی و گازها ، پل ها ، سد سازی و ساختن برج ها و غیره کاربرد دارد.
ابعاد و وزن تیر آهن ها
ابعاد و وزن تیرآهن های بال پهن دارای وزن سنگین تر و بیشتر نسبت به نوع سبک هستند . تیرآهن های سنگین ۱۲ حدود ۲۴۰ کیلوگرم و تیرآهن های سبک حدود ۱۷۵ کیلوگرم می باشد.
قیمت تیرآهن های بال پهن
ساختار تیرآهن های بال پهن به چند نوع تقسیم می شوند تیرآهن های سنگین ، تیرآهن های سبک که قیمت این تیرآهن ها با هم متفاوت می باشد .